cem say

''Açık Ders'' programının üçüncü dönemi başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘Açık Ders’ler üçüncü döneminde bu kez Sarıyer Belediyesi işbirliğiyle bilim meraklıları ile buluşuyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen dersler, geçtiğimiz yıl Beşiktaş Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde başlamıştı. ‘Açık Ders’ler 17 Ocak – 28 Mart 2017 tarihleri arasında, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkılarıyla, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

‘’Şiir yazan, futbol oynayan yapay zekâ henüz insanı aşamadı’’

Boğaziçi Üniversitesi’nin psikolojiden uzay bilimine, insan ve yapay zekânın sınırlarına uzanan bir dizi alanda güncel bilimin tartıştığı konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘’Açık Ders’’lerin ilkini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say verdi. Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘’Açık Ders’’ programı Mayıs ayında da güncel bilime dair farklı konularla devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkıda bulunacak bilgi ve tartışmaları toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla başlattığı, sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan ‘‘Açık Ders’’ programının 19 Nisan’daki ilk konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say oldu.