Ekim 2021

Boğaziçili üç öğrenciye Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda madalya

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden başarılı üç öğrenci, Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda (IMO) iki bronz ve bir gümüş madalya kazandı. Lise dönemleri boyunca ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda ter döken Ömer Faruk Erzurumoğlu, Yusuf Kağan Çiçekdağ ve Hayrettin Eren Yıldız, olimpiyat çalışmalarının Boğaziçi Üniversitesi tercih etmelerinde çok etkisi olduğunu belirtiyor.

Dünyanın alanında en zorluları arasında gösterilen Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda (IMO) bu akademik yıl Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans programına yerleşen üç öğrenci büyük başarı elde etti. Bu sene dünya çapından yaklaşık 120 ülkeden altışar kişilik milli takımların yer aldığı IMO'da, Türk Milli Takımı’ndan Yusuf Kağan Çiçekdağ ile Hayrettin Eren Yıldız bronz, Ömer Faruk Erzurumoğlu ise gümüş madalya kazandı.

Fen Edebiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Share

Dr. Oğuzhan Aygören’den kitle fonlaması araştırması: “Büyük bir balina yakalamak yerine küçük balıklardan ordu kurun”

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Oğuzhan Aygören’in Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nün önceki başkanı Prof. Dr. Stefan Koch ile birlikte yaptığı kitle fonlamasıyla ilgili araştırma, bir projenin başarıya ulaşması için çok sayıda kişi tarafından desteklenmesinin projenin topladığı fon miktarından daha önemli olduğunu gösterdi. Oyun sektöründe gerçekleştirilen analiz çalışmasına göre, geniş kitleler tarafından desteklenen oyun projeleri pazarda başarılı oluyor.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Oğuzhan Aygören’in Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nün önceki başkanı Prof. Dr. Stefan Koch birlikte tamamladığı analiz çalışması oyun, film, yazılım gibi gelecek vadeden yenilikçi projelerin maddi olarak geniş kitlelerce desteklenmesi anlamına gelen kitle fonlamasıyla ilgili dikkat çekici bulgular ortaya koydu.

Ekonomi
Share