açıkders

‘’Şiir yazan, futbol oynayan yapay zekâ henüz insanı aşamadı’’

Boğaziçi Üniversitesi’nin psikolojiden uzay bilimine, insan ve yapay zekânın sınırlarına uzanan bir dizi alanda güncel bilimin tartıştığı konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘’Açık Ders’’lerin ilkini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say verdi. Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘’Açık Ders’’ programı Mayıs ayında da güncel bilime dair farklı konularla devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkıda bulunacak bilgi ve tartışmaları toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla başlattığı, sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan ‘‘Açık Ders’’ programının 19 Nisan’daki ilk konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nden ‘’Açık Ders’’ler 19 Nisan'da başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi, psikolojiden uzay bilimine, insan ve makine beyin sınırlarına uzanarak bilimsel konulara ilgi duyan herkes için ‘’Açık Ders’’lere başlıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği ile Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek “Açık Ders”ler, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıldan başlayarak sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan Açık Ders adı altında halka açık seminer dizisine başlıyor. Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan seminer programı, bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkıda bulunacak bilgi ve tartışmaları toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefliyor.