Teknolojinin Kadın Liderleri

Araştırmacı Binnur Görer’e Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasından ödül

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi, araştırmacı Binnur Görer, Microsoft Türkiye’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Robotik ve yapay zekâ teknolojileriyle geliştirdiği yaşlılara egzersiz yaptıran robot projesiyle ödüle layık görülen Binnur Görer’e ödülü 6 Haziran’da düzenlenen törende sunuldu. Binnur Görer’in projesi olan ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Levent Akın danışmanlığında 2015 yılında hayata geçirilen 'egzersiz eğitmeni robotu' yaşlılara günlük egzersiz hareketlerinde yardımcı oluyor. NAO adı verilen robot aynı zamanda bir insansı robot kullanılarak geliştirilen ilk otonom egzersiz sistemi olma özelliğini taşıyor.