AB

Boğaziçi Üniversitesi’nden Libya’ya bilim çıkarması

Avrupa Birliği çatısı altında, Akdeniz Üniversiteler Birliği (UNIMED) tarafından yürütülen ‘’Libya Yükseköğretiminde Araştırma ve İnovasyonu Geliştirme - IBTIKAR’’ projesindeki üç Avrupa üniversitesinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi, Libya’daki 11 üniversitenin araştırma ve inovasyon kapasitesini artırmak üzere bu ülkedeki partner üniversitelerin akademik ve idari personeline çeşitli eğitimler verecek.

‘’Avrupa’dan Libya’ya Eğitim Desteği’’ başlıklı iş paketinin lider yürütücüsü olan Boğaziçi Üniversitesi, Ocak 2021’de başlayan ve üç yıl sürmesi planlanan IBTIKAR projesine Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden uzman akademisyenler ile katkı sunuyor.

 

2018 yılında UNIMED tarafından Libya’daki yükseköğretim kurumlarının araştırma odaklı bir yapıya kavuşturulması hedefinden hareketle oluşturulan IBTIKAR projesine Avrupa Komisyonu Erasmus+ projeleri kapsamında Yükseköğretimde Uluslararası Kapasite İnşaası başlığı altında yaklaşık 1 Milyon Euro bütçe ayrıldı. 

Share

Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik'te disiplinlerarası AB projesiyle Pakistan’a uzanıyor

BÜSİBER, Pakistan’da kurulacak siber güvenlik merkezleri için model oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi’nin Siber Güvenlik alanında yer aldığı ‘’RECYPHER Rethinking Cybersecurity in Pakistan: Human factors’ Essential Role’’ (Pakistan’da Siber Güvenliği Yeniden Düşünmek: İnsan Faktörünün Temel Rolü)’’ başlıklı projesi Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri arasında kabul aldı.

Share

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü çalışmaların geliştirilmesine yönelik AB destekli uluslararası projenin partneri oldu

Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin Erasmus + Programı tarafından desteklenen; lisansüstü çalışmalara destek sunmak amacıyla altı Avrupa üniversitesinin Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yer alan altı üniversite ile ortaklaşa geliştirdikleri ‘’Enhancing Postgraduate Environments’’ (EPE) adlı web tabanlı programın paydaşlarından biri oldu. Bu projede Türkiye’den yer alan tek üniversite olan Boğaziçi Üniversitesi aynı zamanda Afrika kıtasındaki üniversiteler ile ilk kez bir akademik işbirliğine imza attı

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Mumcu ve Prof. Dr. Fikret Adaman’ın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Bilgiç ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Ece Toker Günay’ın yer aldıkları ‘’Enhancing Postgraduate Environments’’ projesi çıktıları web ortamında geliştirildi.

Ekonomi
Share

’AB hedefinden vazgeçme lüksümüz yok’’

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı, TÜSİAD ve Stiftung Mercator’un işbirliği ile bu yıl 3.sü düzenlenen Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’na katıldı. Türkiye ve Avrupa’da kamuoyu algıları üzerine sunumu ilgiyle takip edilen Kıratlı’yla Avrupa Birliği’nin dününü, bugününü ve yarınını mercek altına alırken, AB-Türkiye ilişkilerinden mülteci sorununa uzanan bir yelpazede kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdik.

-Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’ndan genel izlenimlerinizi aktarabilir misiniz öncelikle? Neler konuşuldu bu forumda?

Share