AB

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü çalışmaların geliştirilmesine yönelik AB destekli uluslararası projenin partneri oldu

Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin Erasmus + Programı tarafından desteklenen; lisansüstü çalışmalara destek sunmak amacıyla altı Avrupa üniversitesinin Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yer alan altı üniversite ile ortaklaşa geliştirdikleri ‘’Enhancing Postgraduate Environments’’ (EPE) adlı web tabanlı programın paydaşlarından biri oldu. Bu projede Türkiye’den yer alan tek üniversite olan Boğaziçi Üniversitesi aynı zamanda Afrika kıtasındaki üniversiteler ile ilk kez bir akademik işbirliğine imza attı

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Mumcu ve Prof. Dr. Fikret Adaman’ın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Bilgiç ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Ece Toker Günay’ın yer aldıkları ‘’Enhancing Postgraduate Environments’’ projesi çıktıları web ortamında geliştirildi.

’AB hedefinden vazgeçme lüksümüz yok’’

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı, TÜSİAD ve Stiftung Mercator’un işbirliği ile bu yıl 3.sü düzenlenen Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’na katıldı. Türkiye ve Avrupa’da kamuoyu algıları üzerine sunumu ilgiyle takip edilen Kıratlı’yla Avrupa Birliği’nin dününü, bugününü ve yarınını mercek altına alırken, AB-Türkiye ilişkilerinden mülteci sorununa uzanan bir yelpazede kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdik.

-Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’ndan genel izlenimlerinizi aktarabilir misiniz öncelikle? Neler konuşuldu bu forumda?