Siber Güvenlik

Siber saldırılara 'Boğaziçi Üniversitesi' kalkanı

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulan Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezi, talepte bulunacak belediye, devlet hastanesi ve üniversitelerin siber zafiyetlerini tespit ederek, bu kurumların olası saldırılara karşı güvenliklerini sağlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bilgi güvenliği dersleri veren Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgin Metin, akademik bilgi birikimini Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezi’ni kurarak somutlaştırdı.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı'na başvurdukları "Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezi" başlıklı projelerinin destek kapsamına alındığını ifade eden Metin, bu çerçevede Siber Sızma Testi ve Adli Bilişim Laboratuvarı kurulacağını söyledi.

"İstanbul Siber Güvenlik Acil Eylem Planı"