robotik

Geleceği robot-insan işbirliği yaratacak

4. Türkiye Robotbilim Konferansı 12 – 14 Nisan 2018 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Türkiye’de ve dünyada robotik alanındaki çalışmalar, yenilikler, yol haritaları ve robotiğin geleceği incelendiği konferans TÜBİTAK ve Boğaziçi Üniversitesi desteğiyle, KUKA, ASELSAN ve FESTO’nun ana sponsorluğunda gerçekleşti.

ToRK 2018 birçok üniversite, özel kurum ve devlet kuruluşlarından gelen katılımcıları ağırladı. Etkinlik kapsamındaki konferanslara Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Case Western Reserve University'de Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Cenk Çavuşoğlu, Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Başdoğan ve ROBOLIT LLC Kurucu CEO’su Dr.