Bilim Akademisi

Boğaziçi Üniversitesi’nden dört akademisyene Bilim Akademisi’nden ödül

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2018 sonuçları açıklandı.

BAGEP 2018 kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde dört bilim insanı ödüle değer görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu, Fizik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz, Psikoloji Bölümü’ öğretim üyesi Doç. Dr. Adil Sarıbay ve Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Karakurt, 2018 BAGEP Ödülleri’nin sahibi oldular.

Boğaziçili genç bilim insanlarına Bilim Akademisi’nden ödül

Genç Bilim İnsanları Programı Ödülü'ne (BAGEP) Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun (Matematik), Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson (Sosyoloji), Doç. Dr. Albert Ali Salah (Bilgisayar Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Gaye Soley (Psikoloji) layık görüldü.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı: BAGEP’in 2017 sonuçları açıklandı. En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 153 ödüle 42 yeni ödül eklendi.