BoğaziçiÜniversitesi

İzolasyon döneminde yalnızlıkla nasıl başa çıkabiliriz?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme/Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan ve ardından Kanada’da University of British Columbia’da doktorasını yapan Prof. Dr. Hakan Özçelik, yıllardır örgütsel davranış, duygular ve işyeri yalnızlığı konularında araştırmalar yapıyor. Şu an California State University Sacramento İşletme Fakültesi’nde görev yapan aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Adjunct Professor olan Hakan Özçelik, içinde bulunduğumuz salgın döneminde insanların yalnızlıkla nasıl başa çıkabileceklerine dair tavsiyelerini bizlerle paylaştı.

Yalnızlık üzerine uzman bir araştırmacı gözüyle içinde bulunduğumuz dönemi değerlendiren Prof. Dr. Hakan Özçelik, hepimizin izolasyon, kriz yönetimi ve duygusal mekanizmalar gibi konularda net düşünmemizi sağlayacak fikirsel haritalara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nden İstanbul Tasarım Bienali’ne özel projeler

En sarsıcı doğal afetlerin başında gelen depremin ardından İstanbul’da geçici ideal barınma alanları nerede ve nasıl inşa edilebilir? Deniz üzerinde yüzen bir ev felaketzedeler için ideal çözüm olabilir mi? Peki yüksek miktarda karbodioksiti oksijene çeviren; geleneksel tarıma kıyasla 13 kat hızlı büyüyen yapısıyla gelecekte temel besin kaynağımız olması beklenen mucize yosundan hamam tası üretmek mümkün mü? Tasarım, insan ve doğa ilişkisini sorgulayan sürprizli işlere ev sahipliği yapan İstanbul Tasarım Bienali’ndeki çalışmalarda Boğaziçi Üniversitesi’nin de imzası var…

Altı hafta boyunca İstanbul’da birçok projeye ve etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 4. İstanbul Tasarım Bienali, ‘’Okullar Okulu’’ başlığıyla sanatseverlerin karşısında. Bienalin mekanlarından Arter’de yer alan ‘’Dünya Okulu’’nda Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Emre Otay, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Ayfer Bartu Candan, Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Berat Haznedaroğlu’nun ve ilgili bölümlerden öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalar bienal takipçileriyle buluşuyor.

Mühendislik Fakültesi
Share

‘’Gerçekliğe dair eski modelleri rafa kaldırma zamanı geldi; yepyeni kavramlara ihtiyacımız var ’’

Düzen ve kaos birbirini nasıl tamamlıyor? Birinin yokluğunda diğeri varolurken bu iki kavram günlük hayatta ve bilim dilinde ne zaman benzeşip ne zaman ayrılıyor? Boğaziçi Üniversitesi’nin BÜ + Etkinlikleri çerçevesinde, bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi Prof. Dr Levent Kurnaz’ın “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı dersiyle başlamıştı. Açık Ders dizisi 9 Aralık’ta Prof. Dr. Yağmur Denizhan’ın "kaos" üzerine dersiyle devam etti.

1988’den bu yana Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde ders vermekte olan Prof. Dr. Yağmur Denizhan, 9 Aralık Cuma günü ‘’Belirsizliğin Modellenmesi, Öngörülebilirlik ve Kaos’’ üzerine merak uyandırıcı bir seminer verdi. Fulya Sanat Merkezi’nde yer alan ‘’Açık Ders’’ler, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Prof.

Share

''Dünya Tsunami Farkındalık Günü”nde uzmanlar uyardı

Tüm dünyada tsunami konusunda farkındalık yaratmak üzere her yıl 5 Kasım’da gerçekleştirilen ''Dünya Tsunami Farkındalık Günü” Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde (KRDAE) 5 Kasım’da düzenlenen basın toplantısı ile Türkiye’de de gündeme alındı.

Türkiye’de de tsunami tehlikesi için hazırlıklı olunması gerektiği uyarısında bulunulan toplantıda; “Tarihsel ve güncel bilimsel çalışmalar tsunami afetinin ülkemizi çevreleyen denizlerde de yaşandığını gösterdiği, günümüz modern dünyasında, özellikle kıyı şeritlerindeki kentsel yerleşme ve liman, tersane, havaalanı, termik ve nükleer santraller başta olmak üzere endüstriyel yapılaşmaların artması, çevre denizlerimizde yaşanabilecek herhangi bir tsunaminin ülkemize olan etkileri üzerinde dikkatle durulmasını gerektirmektedir” denildi.

Share

Mühendislik eğitiminde uluslararası standartlar Boğaziçi’nde

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin tüm bölümleri ABET Akreditasyonu aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını değerlendiren sivil toplum kuruluşu ABET ("Accreditation Board for Engineering and Technology) tarafından verilen akreditasyonu aldı.

İlk kez 1998 yılında tüm programlarıyla ABET Akreditasyonu’na değer görülen Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin tüm programlarını kapsayan ve bu yıl itibariyle almış olduğu ABET Akreditasyonu, 2016’dan başlayarak altı yıl süreyle geçerli olacak.

Share