Lale Akarun

Prof. Dr. Lale Akarun, Uluslararası Örüntü Tanıma Derneği’nin (IAPR) Başkan Yardımcısı seçildi

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Akarun, 10-14 Ocak 2021 arasında sanal olarak düzenlenen Uluslararası Örüntü Tanıma Konferansı (ICPR) Genel Kurulu’nda Örüntü Tanıma Derneği IAPR’ın Başkan Yardımcısı seçildi.

Uluslararası Örüntü Tanıma Konferansı (ICPR) Genel Kurulu’nda 50 ülkeden 65 temsilci, 2020-2022 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulunu seçmek için oy kullandı. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Başkan Dan Lopresti, Lehigh University (ABD), Başkan Yardımcısı Lale Akarun, Boğaziçi Üniversitesi (Türkiye), Başkan Yardımcısı Terence Sim, Sayman, National University of Singapore, Sayman, Robert Fisher, University of Edinburgh, Birleşik Krallık, Sekreter, Arjan Kuijper, Fraunhofer Enstitüsü (Almanya)