İşletme Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi’nden spor, sağlık ve pazarlamayı harmanlayan öncü araştırma

Yapay zekâ ve mikro sensörlerdeki gelişmelerin hayatımıza yeni uygulamaları tanıttığı çağımızda spor teknolojileri pek çok yenilikçi uygulamanın geliştirildiği alanların başında geliyor. Ancak bu alanda literatüre katkı sağlayacak akademik çalışmalar ise yok denecek kadar az. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim görevlisi Yusuf Öç’ün ‘’Spor Teknolojileri Kabul Modeli’’ başlıklı tezi spor teknolojileri alanındaki ilk akademik çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor...

Sporun farklı branşlarında spor teknolojilerine çok ciddi yatırımlar yapılırken spor markaları teknolojiyi sporla buluşturan yenilikler konusunda adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Bu alanda dikkat çekici uygulamalar arasında İngiltere‘deki Spor Teknoloji Enstitüsü’nün geliştirdiği, topla oynanan sporlar için tasarlanmış aerodinamiğe sahip toptan tenis topuna vurduğunda tepkiyi arttıracak rakete, Nike’ın geliştirdiği; deri ile havanın arasındaki hava akışını kontrol ederek formanın sporcuya ağırlık katmasına engel olan formaya pek çok inovatif ürün ve uygulama söz konusu.