ISIF'22

Prof. Dr. Rana Sanyal’a ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü

Kemoterapinin etkisini artıran ve yan etkilerini azaltan ilaç adayları geliştiren Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanyal, “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşuyla ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü’nün sahibi oldu.

Prof. Dr. Rana Sanyal ve Sena Nomak tarafından laboratuvarda yürütülmekte olan araştırmaları klinik safhaya taşıyarak insana ulaştırabilmek amacıyla kurulan RS Research, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşuyla ISIF’22 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü’nü aldı. Onkoloji alanında hedefli kemoterapiyi mümkün kılan akıllı ilaçlar keşfeden biyoteknoloji girişimi RS Research, kansere karşı yeni nesil tedaviler geliştiriyor.

Fen Edebiyat Fakültesi