RoboAKUT

Boğaziçili Robotlar Dünya Üçüncüsü Oldu

Boğaziçi Üniversitesi RoboAKUT takımı her yıl düzenlenen uluslararası robot yarışması RoboCup’ta Arama-Kurtarma simülasyonu yarışmasında üçüncü oldu. Aynı zamanda Teknik Yarışmada da üçüncü olan RoboAKUT takımı 2002 yılından beri dünya yarışmalarına katılıyor.

Boğaziçili Robotlar Dünya Birincisi

Boğaziçi Üniversitesi RoboAKUT Takımı her yıl düzenlenen uluslararası robot yarışması olan RoboCup'ın İran’da yapılan yerel versiyonu olan RoboCup IranOpen’da birinci oldu.

2002 yılından beri arama-kurtarma etmen simülasyonu kategorisinde RoboCup dünya yarışmalarına katılan Boğaziçi Üniversitesi RoboAKUT Takımı, RoboCup 2010’da dünya şampiyonu olmuştu. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. H. Levent Akın ve araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi Okan Aşık’tan oluşan takım ‘’Arama Kurtarma Etmen Simülasyonu" liginde İran’dan birincilik madalyası ile döndü.