TTO

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen GlakoLens başarı hikâyesi oldu

Glakom hastalığının izlenmesi amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde geliştirilen ve biyosensör teknolojisini kontak lens ile bütünleştiren GlakoLens’in hikâyesi ‘Teknoloji Transferini Hızlandırma – TTH Türkiye Danışmanlık Hizmetleri’nin raporunda yayınlandı. Rapor, “Technology Transfer Book of Knowledge with Turkish TTO Good Practices” ismini taşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Günhan Dündar, Doç. Dr. Arda Deniz Yalçınkaya ve Doç. Dr. Hamdi Torun tarafından geliştirilen GlakoLens projesi, bilinen herhangi bir tedavisi olmayan kronik göz hastalığı glokomun teşhisi ve takibinde kontak lens ile bütünleşen yeni bir biyosensör uygulamasıyla mevcut çözümlerden daha etkin bir yol izlenmesi amacını taşıyor.