Moleküler Biyoloji ve Genetik

Boğaziçi Üniversitesi’nden Teknofest’te bilim çıkarması

Boğaziçi Üniversitesi 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda T3 Vakfı’nca gerçekleştirilen, katılımcı ve sponsorları arasında yer aldığı; yaklaşık 550 bin ziyaretçinin katıldığı Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ‘’Yarından Sonrası İçin Teknoloji ve Araştırmada Öncü Üniversite’’ sloganıyla, Yaşam Bilimleri’den Robotik alanındaki araştırma projelerine farklı alanlarda üniversitede üretilen bilgi ve birikimi toplumla buluşturdu.

Boğaziçi Üniversitesi üniversitede üretilen bilgiyi ve yürütülmekte olan çeşitli başlıklardaki araştırma projelerini dört gün boyunca 550 bin ziyaretçinin izlediği Teknofest’te sergileyerek yüzbinlerce ziyaretçi ile buluştu.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği

Türkiye'nin üç kıtada birden patentlenen ilk ve tek biyoteknoloji buluşu

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen aşı teknolojisi Avrupa Patent Ofisi’nden de patent aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen ‘Dayanıklı Aşı Taşıyıcı Protein Mikrokürecik Teknolojisi bu kez de Avrupa Patent Ofisi’nden patent aldı. Dünyada ilk kez Türk bilim insanları tarafından geliştirilen ve ASC proteini mikroküreciklerinden oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı taşıyıcı teknolojisi geçen yıl da Japonya ve ABD’den patent almıştı.