Moleküler Biyoloji ve Genetik

Dr. Şükrü Anıl Doğan’a Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’ndan Ödül

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organization / EMBO)’nun 18 Aralık 2018 günü yaptığı basın açıklamasına göre “Installation Grant” (Yerleşim Desteği) ödülünü almaya hak kazanan isimlerden biri oldu. Ödül kapsamında Dr. Doğan, alandaki başarılı genç araştırmacıları bir araya getiren EMBO Young Investigator (Genç Araştırmacılar) programına dâhil olarak 5 sene boyunca EMBO’dan araştırma desteği alabilecek.

2006 yılından beri toplamda 103 araştırmacıya yerleşim desteği vermiş olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu Yerleşim Desteği Programı’nın 2018 yılı kazananları, aralarında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan’ın da bulunduğu 10 araştırmacıdan oluşuyor. 2014 yılında Köln Üniversitesi’ne bağlı CECAD Enstitüsü’nde doktorasını tamamlayan Dr. Şükrü Anıl Doğan, aynı üniversitede doktora sonrası araştırmalarını yürüttükten sonra 2018 yılına kadar Cambridge Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalıştı.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nden Teknofest’te bilim çıkarması

Boğaziçi Üniversitesi 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda T3 Vakfı’nca gerçekleştirilen, katılımcı ve sponsorları arasında yer aldığı; yaklaşık 550 bin ziyaretçinin katıldığı Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ‘’Yarından Sonrası İçin Teknoloji ve Araştırmada Öncü Üniversite’’ sloganıyla, Yaşam Bilimleri’den Robotik alanındaki araştırma projelerine farklı alanlarda üniversitede üretilen bilgi ve birikimi toplumla buluşturdu.

Boğaziçi Üniversitesi üniversitede üretilen bilgiyi ve yürütülmekte olan çeşitli başlıklardaki araştırma projelerini dört gün boyunca 550 bin ziyaretçinin izlediği Teknofest’te sergileyerek yüzbinlerce ziyaretçi ile buluştu.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği
Mühendislik Fakültesi
Share

Türkiye'nin üç kıtada birden patentlenen ilk ve tek biyoteknoloji buluşu

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen aşı teknolojisi Avrupa Patent Ofisi’nden de patent aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen ‘Dayanıklı Aşı Taşıyıcı Protein Mikrokürecik Teknolojisi bu kez de Avrupa Patent Ofisi’nden patent aldı. Dünyada ilk kez Türk bilim insanları tarafından geliştirilen ve ASC proteini mikroküreciklerinden oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı taşıyıcı teknolojisi geçen yıl da Japonya ve ABD’den patent almıştı.

Share