Yaşam Bilimleri

Prof. Dr. Rana Sanyal’ın kurucusu olduğu RS Research’e ödül

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Bölüm Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal'in kurucusu olduğu RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş, 13. Teknoloji Ödülleri'nde Mikro Ölçekli Firma –Süreç Kategorisi’nde ödüle değer bulundu.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan Teknoloji Ödülleri’nin 13’üncüsü 20 Kasım tarihinde Sabancı Center’da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nden Teknofest’te bilim çıkarması

Boğaziçi Üniversitesi 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda T3 Vakfı’nca gerçekleştirilen, katılımcı ve sponsorları arasında yer aldığı; yaklaşık 550 bin ziyaretçinin katıldığı Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ‘’Yarından Sonrası İçin Teknoloji ve Araştırmada Öncü Üniversite’’ sloganıyla, Yaşam Bilimleri’den Robotik alanındaki araştırma projelerine farklı alanlarda üniversitede üretilen bilgi ve birikimi toplumla buluşturdu.

Boğaziçi Üniversitesi üniversitede üretilen bilgiyi ve yürütülmekte olan çeşitli başlıklardaki araştırma projelerini dört gün boyunca 550 bin ziyaretçinin izlediği Teknofest’te sergileyerek yüzbinlerce ziyaretçi ile buluştu.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği
Mühendislik Fakültesi
Share

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Vivarium’a uluslararası akreditasyon

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası akredite deneysel hayvan laboratuvarı Boğaziçi Üniversitesi’nde…

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında yer alan ‘Deneysel Hayvan Üretim ve Bakım Birimi’ (Vivarium) bilimsel araştırmalarda deney hayvanlarının kullanımı alanında dünya çapında tek değerlendirme ve akreditasyon kurumu olan AAALAC International’dan ‘’Full Accreditation’’ alarak Türkiye’nin uluslararası akredite ilk deneysel hayvan laboratuvarı oldu.

Share