Biyoküp Kuluçka Merkezi

Biyoteknoloji girişimlerini destekleyecek Biyoküp Kuluçka Merkezi açılıyor

Boğaziçi Üniversitesi ve Teknopark İstanbul iş birliğiyle biyoteknoloji, ilaç, tıbbi cihaz alanında çalışan girişimcileri desteklemek amacıyla kurulan Biyoküp Kuluçka Merkezi çok yakında hizmete açılıyor. 50 milyon TL’den fazla yatırım yapılan, 12 laboratuvar, 8 temiz oda ve açık ofislerin bulunduğu Biyoküp Kuluçka Merkezi’nde yürütülecek Biyokuluçka Hızlandırma Programları ile yılda 40 girişimin desteklenmesi planlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi ve Teknopark İstanbul ortaklığında çok yakında hizmete girecek olan Biyoküp Kuluçka Merkezi açılış için gün sayıyor. Mayıs ayında yapılması planlanan resmi açılış öncesi ilaç, tıbbi cihaz ve biyoteknoloji alanlarında çalışan bilim insanı ve girişimcilere çağrı yapan Teknopark İstanbul, Biyoküp’ün Türkiye’de örneği bulunmayan altyapısı ile öncü bir üniversite-sanayi iş birliği modeli sunduğuna dikkat çekiyor.

Mühendislik Fakültesi