Can Kozçaz

“Her şeyin teorisi”ni bulmak mümkün mü?

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz, ODTÜ Parlar Vakfı’nın 40 yaşını doldurmamış genç araştırmacılara verdiği “Araştırma Teşvik Ödülü”nün 2018 yılında almaya hak kazanan isimlerden biri oldu. Matematik ve fizik disiplinleri arasında iş birliğine olanak tanıyan bir çalışma alanı olan sicim teorisi, Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz’ın da temel ilgi alanlarından biri. Kozçaz’la sicim teorisinin ne olduğu, neyi amaçladığı ve doğayı anlamada neler sunduğu üzerine zihin açıcı bir söyleşi gerçekleştirdik.

Teorik Fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz’a Araştırma Teşvik Ödülü

ODTÜ Parlar Vakfı 2018 Yılı Ödülleri’nde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz “Araştırma Teşvik Ödülü” almaya hak kazandı. 19 Aralık 2018 Çarşamba günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Can Kozçaz ödülünü ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Özlem Atalay’dan aldı.

1981 yılında kurulan ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, seçkin bilim insanlarının ve uygulamacıların araştırma ve uygulama çalışmalarıyla hizmetlerini değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla Onur / Bilim / Hizmet / Araştırma Ödülleri veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr.