nano el

Hücre tedavisinde yeni yöntem: Nano El

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin partnerlerinden biri olduğu, kanser ve Alzheimer gibi hastalıklarda hücrelerin girdiği etkileşimleri incelemek ve içerisindeki molekülleri analiz etmek amacıyla hayata geçirilen MANAQA Projesi’nde sona gelindi. MIT Technology Review Dergisi tarafından ‘’35 yaş altındaki en yenilikçi kişiler’’ arasında gösterilen Yrd. Doç. Dr. Hamdi Torun liderliğinde sürdürülen proje kapsamında geliştirilen Nano-El teknolojisi ile hastalığa neden olan hücreleri tedavi etmeye yönelik moleküler düzeyde ilaç geliştirilmesi planlanıyor.

Biyomoleküler alanda çalışmalar yürüten Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Torun’un liderliğinde yürütülen Avrupa Birliği destekli MANAQA (Magnetic Nano Actuators for Quantitative Analysis) projesi kapsamında geliştirilen ‘’Nano-El’’ sayesinde biyomoleküller incelenebilecek. Nano-El ile hastalıklara neden olan hücreleri tedavi etmeye yönelik moleküler düzeyde ilaç geliştirilmesi planlanıyor.