Kıvanç İnelmen

Güçlü akademik vatandaşlık, güçlü yönetişimle mümkün

Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kıvanç İnelmen, Doç. Dr. Nisan Selekler Gökşen ve Doç. Dr. Özlem Yıldırım Öktem ‘’Örgütsel Adalet ve Lider- Üye Etkileşiminin Akademik Vatandaşlık Üzerindeki Etkisi’’ başlıklı çalışmada İstanbul’daki kamu ve vakıf üniversitelerinden öğretim üyelerini kapsayan bir araştırmaya imza attı.

Söz konusu araştırma, Kıta Avrupası ve Amerikan modelleri üzerinden üniversite geleneğinde ‘örgütsel adalet’, ‘lider-üye etkileşimi’ ve ‘örgütsel vatandaşlık’ algısına dair önemli sonuçları beraberinde getirdi. Araştırma, Batı’da düşüşe geçen ‘’akademik vatandaşlık’’ algısı üzerine Türkiye’deki durumun ne olduğunu ortaya koyarken İstanbul’daki 25 üniversiteyi mercek altına alıyor.