Boğaziçi Üniversitesi’nden ‘’Tıbbi Cihaz ve Teknoloji Yönetimi’’ projesine eğitim desteği

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü’nün eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği “Adana Tıbbi Cihaz ve Teknoloji Yönetimi” projesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ‘’Örnek Uygulama’’ olarak gösterildi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.Yekta Ülgen liderliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü’nün uzman hocaları 77 teknik personele ve sağlık çalışanına eğitimler verdi. Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü arasında imzalanan hizmet sözleşmesi kapsamında Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı kamu hastanelerinde tıbbi cihaz ve teknoloji yönetimi, tesis ve risk yönetimi, tıbbi cihaz bakım doğrulama, AB cihaz performans standartları, tıbbi cihaz kazaları, periyodik kalibrasyon ölçümleri konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmesi sağlandı. Türkiye’deki kamu hastaneleri arasında bir ilk uygulama olarak dikkat çeken bu proje kapsamında hazırlanan Stratejik Eylem Planı ‘’Hastanelerin tıbbi cihaz envanterinin çıkartılması, Tıbbi cihazların fonksiyonları, riskleri ve bakım sıklıklarının kontrolü ve periyodik ölçümlerinin yapılması, Ölçüm takvimi hazırlanması, Performans ve güvenlik ölçümlerinde AB standartlarından ne şekilde yararlanılacağına dair eğitimlerin verilmesi’’ gibi başlıkları kapsıyor.

Kaynak: http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/bogazici-universitesinden-tibbi-cih...