Boğaziçili genç bilim insanlarına Bilim Akademisi’nden ödül

Genç Bilim İnsanları Programı Ödülü'ne (BAGEP) Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun (Matematik), Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson (Sosyoloji), Doç. Dr. Albert Ali Salah (Bilgisayar Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Gaye Soley (Psikoloji) layık görüldü.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı: BAGEP’in 2017 sonuçları açıklandı. En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 153 ödüle 42 yeni ödül eklendi.

Bilim Akademisi'nin üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek ve desteklemek amacıyla verdiği Genç Bilim İnsanları Programı Ödülü'ne (BAGEP) 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun (Matematik), Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson (Sosyoloji), Doç. Dr. Albert Ali Salah (Bilgisayar Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Gaye Soley (Psikoloji) layık görüldü. Ödül töreni 27 Nisan Perşembe günü Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Doç Dr. Olcay Coşkun Lisans derecesini 2002'de Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümü'nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini de sırasıyla 2004 ve 2008 yıllarında yine Bilkent Üniversitesi'nden aldı. Coşkun Matematiğin Homolojik Cebir ve Temsil Teorisi alanında çalışıyor. Coşkun, Türkiye'de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan İkeda Araştırma Ödülü’ne 2015 yılında layık görülmüştü.

2011 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson, 1999’da University of Chicago’da Antropoloji lisansı aldı. Ardından University of Michigan’da yüksek lisans çalışmalarına devam etti. 2003-2009 yılları arasında aynı üniversitede doktora çalışmalarını sürdürdü.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 1998’de lisans, 2000 yılında yüksek lisans ve 2007’de doktora derecesi alan Albert Ali Salah 2011’den bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde Doç. Dr. olarak görev yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olan Gaye Soley ise doktora derecesini 2012 yılında gelişim psikolojisi alanında Harvard Üniversitesi'nden aldı. Soley, sosyal-bilişsel gelişim ve müzik algısı üzerine araştırmalar yapıyor.