Boğaziçi Üniversitesi liderliğinde New York'ta kurulacak Uluslararası Kuluçka Merkezi'ne KOSGEB'den anlamlı destek

Boğaziçi Üniversitesi Finans Teknopark liderliğinde; İTÜ, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi ortaklığında, New York'ta kurulacak Uluslararası Kuluçka Merkezi Projesi’ne KOSGEB 3 milyon 750 bin dolar destek veriyor.

KOSGEB’in 8 Haziran’da açıkladığı bu destek ile kurulacak olan hızlandırıcı özelliğe sahip Uluslararası Kuluçka Merkezi’nde Türk girişimcilik ekosisteminin ve ülkemizin teknoloji tabanlı ürün ve hizmetler geliştirme yeteneğinin küresel ölçekte yaygınlaşmasına katkı sağlanması, ekosistemimizde yer alan ve uluslararası pazarlara açılma potansiyeli bulunan girişimcilerimize ABD’de bir kapı açarak ortaya çıkan ürünlerin dünya pazarına çıkışının hızlandırılması hedefleniyor. Merkez ile Türk girişimcilerden başarı öyküleri çıkararak yeni girişimcileri heyecanlandırmak ve cesaretlendirmek amaçlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, KOSGEB desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin inovatif yatırımları geliştirmesi için yeni fikirlerin ve yeni girişimlerin uluslararasılaşması gerekiyor. Yurtdışında hızlandırıcı yapılaşmaları kanalıyla başlatılacak işbirlikleri ile geliştirilecek fonlar ve yeni teknoloji, bir yandan bünyemizde oluşan katma değeri yüksek ürünleri hızla ihraç edilebilir hale dönüştürürken diğer yandan yenilikçi fikirlerin ürünleşmesi süreçlerini de hızlandırarak, ülkemizin 2023 hedeflerine daha da yaklaşmasını sağlayacaktır. Türk üniversitelerinde birçok yaratıcı çalışma yapılıyor, önemli olan bunları doğru platformlarda üretime dönüştürmek, ürünlere uluslararası üstün nitelikler kazandırmak ve küresel dağıtım ağına erişebilmektir. KOSGEB’in desteği bu dönüşüme verilen büyük bir destektir. Kendilerine teşekkür ediyoruz ” dedi.