zaman algısı

‘’Zaman’’a hükmeden beyin mi, duygular mı?

Zaman, neden bazen bir türlü geçmek bilmezken bazen saatler adeta ışık hızıyla ilerler? Mutluyken ya da stresli bir dönemde zamanı farklı hissedip algılamamızın nedeni nedir? Beynimiz zamanı nasıl kodlar ve zamanın görsel algısı nasıl oluşur? İletişim çağında yaşayan bireyler olarak zaman algımız bizden önceki kuşaklara göre nasıl farklılaştı? Boğaziçi Üniversitesi’nin güncel bilimin farklı alanlarında merak yaratan konuları kamuoyuyla buluşturmak yönünde bu yıl başlatmış olduğu ‘’Açık Ders’’ seminerlerinin bu dönemki son konusu ‘’Zaman Algısı’’ydı. 31 Mayıs’ta gerçekleştirilen seminer öncesinde Yrd. Doç. Dr. İnci Ayhan ile zamana dair söyleştik.

Boğaziçi Üniversitesi bu yıl Bahar dönemi itibariyle güncel bilim konularını Açık Ders formatında toplumla buluşturdu. ‘’Zaman Algısı’’ başlıklı seminerinizin içeriğinden bahsedebilir miyiz?