yağmurdenizhan

‘’Gerçekliğe dair eski modelleri rafa kaldırma zamanı geldi; yepyeni kavramlara ihtiyacımız var ’’

Düzen ve kaos birbirini nasıl tamamlıyor? Birinin yokluğunda diğeri varolurken bu iki kavram günlük hayatta ve bilim dilinde ne zaman benzeşip ne zaman ayrılıyor? Boğaziçi Üniversitesi’nin BÜ + Etkinlikleri çerçevesinde, bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi Prof. Dr Levent Kurnaz’ın “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı dersiyle başlamıştı. Açık Ders dizisi 9 Aralık’ta Prof. Dr. Yağmur Denizhan’ın "kaos" üzerine dersiyle devam etti.

1988’den bu yana Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde ders vermekte olan Prof. Dr. Yağmur Denizhan, 9 Aralık Cuma günü ‘’Belirsizliğin Modellenmesi, Öngörülebilirlik ve Kaos’’ üzerine merak uyandırıcı bir seminer verdi. Fulya Sanat Merkezi’nde yer alan ‘’Açık Ders’’ler, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Prof.