TÜSSİDE

Boğaziçi Üniversitesi ve TÜBİTAK dijital dönüşüm için güçlerini birleştiriyor

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu tarafından geliştirilen "D3A Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı", TÜBİTAK TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü) aracılığıyla KOBİ'lere uygulanmaya başlıyor. TÜSSİDE ve Boğaziçi Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü 23 Ekim'de TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın katılımıyla TÜSSİDE'de yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu tarafından geliştirilen "D3A Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı", Türkiye sanayisinin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin dijital dönüşümlerinde ayrıntılı yol haritası sunuyor. Organizasyon, müşteri, ürün geliştirme, tedarik zinciri ve üretim yönetimi olmak üzere beş boyuta odaklanan D3A ile KOBİ'ler ihtiyaçlarını belirleyip dijital dönüşüm süreçlerini sorunsuz yürütebilecek.