türkan haliloğlu

Boğaziçili Akademisyene Bilimde İşbirliği Ödülü

60. yılını kutlayan “NATO Barış ve Güvenlik için Bilim Programı” (Science for Peace and Security /SPS)nın NATO ve Partner ülkeler arasındaki “Bilim İşbirliğinde Mükemmelliyet Ödülü”nü (SPS Science Partnership Prize, 2018) kazanan üç projeden biri, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Polimer Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Türkan Haliloğlu’nun yürütücüsü olduğu proje oldu. “Antraks MntABC Taşıyıcıları: Yapı, Dinamik ve Molekül Geliştirme” (The Anthrax MntABC Transporter: Structure, Dynamics and Drug Discovery) isimli proje Haliloğlu’nun yürütücülüğünde Prof. Dr. Nir Ben-Tal (Tel-Aviv Üniversitesi) ve Doç. Dr. Oded Lewinson (İsrail Technion Teknoloji Enstitüsü) tarafından gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Türkan Haliloğlu, “Barış ve Güvenlik için Bilim İşbirliği Ödülü”’nü 29 Kasım 2018 Perşembe günü Brüksel’deki NATO Genel Merkezi’nde düzenlenen galada NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller’den aldı. Haliloğlu ve ortak araştırmacılarının projesi SPS Bilim Ortaklığı Programı’nın CBRN (Chemical, Biology, Radioactive, Nuclear/ Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) etmenlere karşı korunma öncelikli alanında ödülü layık görüldü. Prof. Dr. Türkan Haliloğlu ile ödülün kapsamı ve projenin ayrıntıları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.