tasarruf

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Deliç: Akıllı şebekeler ile elektrik faturaları düşecek

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik–Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Deliç, enerji tüketimini düzenleyerek çevreye ve tüketicilere fayda sağlayacak akıllı çözümler üzerine çalışmalar yürütüyor. Elektrik şebekeleriyle haberleşme teknolojilerinin birleşmesiyle oluşturulan akıllı şebeke sistemleri alanında çalışan Prof. Dr. Deliç, bu kapsamda yenilenebilir kaynakların entegrasyonu ve enerji talebinin yönetimi konularında proje geliştirdi. Deliç, akıllı şebekelerle enerji üretim maliyetlerinde tasarruf sağlanacağını belirtti.