TÜBİTAK

TÜBİTAK’tan Boğaziçi Üniversitesi’ne iki ödül

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2018 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik ve Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan ödüle layık görüldü.

Mühendislik Bilimleri alanında verilen Bilim Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik’in oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem ve Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Erdik,  “Deprem Mühendisliği alanında deprem riski konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Yapay Dokunma Duyusu için önemli adım Türkiye'den ...

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nde Doç. Dr. Burak Güçlü tarafından kurulan Dokunma Duyusu Araştırma Laboratuvarı felçli ve ampüte hastaların gelecekte kullanacağı ileri teknoloji nöroprotezler için yapay dokunma duyusu geliştiriyor.

Dünyada bu konuda yapılan birkaç araştırmadan biri olan çalışma TÜBİTAK 1001 projesi olarak destekleniyor. Proje sonuçları Boğaziçi Üniversitesi'nde iki günlük uluslararası bir çalıştayda bilim insanları ile paylaşılacak.