stres

Boğaziçi Üniversitesi’nden akıllı saatle stresi algılayan araştırma

Covid-19 salgınının sosyal mesafe kavramını hayatlarımıza katmasıyla birlikte giyilebilir teknolojilerin önemi daha iyi anlaşıldı. Giyilebilir teknolojiler sayesinde uyku merkezinde kalma gereği olmadan uyku bozukluklarını tespit edebilmek ya da sağlık görevlileriyle temas etmeden tansiyon ölçtürebilmek artık hayal değil. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Ersoy’un yürütücülüğünde ve Avrupa Birliği H2020 Araştırma Programı’nın AffecTech Projesi kapsamında geliştirilen akıllı kol saatleri teknolojisi de stres gibi duygusal tepkileri, durum değişikliklerini ve uyku kalitesini ölçerek kişilerin yararlanabileceği anlık raporlar oluşturabiliyor. Böylece sosyal mesafeyi bozmadan hastalık seyrinin takip edilmesi kolaylaşıyor.

Prof. Dr. Cem Ersoy ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencileri Yekta Said Can, Deniz Ekiz ve Niaz Chalabianloo'dan oluşan araştırma grubu Avrupa’dan Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, İngiltere’nin de yer aldığı 9 ülke ve 11 farklı üniversite/ araştırma kurumunun katılımıyla oluşturulan H2020 AffecTech projesinin konsorsiyumuna Türkiye’den katılan tek grup…

Stresin etkisi anne karnından başlıyor ölüme kadar devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel alandaki son gelişmeleri toplumla buluşturmak amacıyla Mayıs 2016’da başlatmış olduğu ‘’Açık Ders’’ programı, 10 Mayıs tarihinde Yrd. Doç. Dr. Elif Aysimi Duman'ın verdiği “Stresin Sinir Sistemi Üzerindeki Etkileri” başlıklı seminerle devam etti.

Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘’Açık Ders’’ler, 23 Mayıs’ta Dil, Beyin ve Evrim Doç. Dr. Mine Doç. Dr. Mine Nakipoğlu’ndan ‘’Dil, Beyin ve Evrim’’, 31 Mayıs’ta ise Yrd. Doç. Dr. İnci Ayhan’dan ‘’Zaman Algısı’’ seminerleri ile sürecek.