Sosyal Politika Forumu

“Orta ve düşük gelirli ülkelerin aşıya adil erişimlerini sağlamak için ilk hedef aşının fiyatının düşürülmesi olmalı’’

Sağlık politikaları ve toplumsal eşitsizlikler alanında çalışmalara imza atan Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Sosyal Politika Forumu Merkez Müdürü Doç. Dr. Volkan Yılmaz, COVID-19 aşısına küresel düzeyde adil erişimin nasıl sağlanabileceğini değerlendirdi.

COVID-19 pandemisiyle birlikte yaşadığımız ağır kriz, sosyo-ekonomik eşitsizlikleri daha da belirgin kılıp gelir adaletsizliğini ve yoksulluğu artırıyor. Dünya Bankası 2020 için en iyi senaryoda dahi 71 milyon insanın yoksulluğa itileceğine; küresel yoksulluk oranının iki haneli rakamlara ulaşacağına dikkat çekiyor. Küresel eşitsizliğin bir başka boyutu ise güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmış COVID-19 aşılarına erişimde ortaya çıkıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Engellilik Çalışmalarını ödüllendirdi

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul tarafından verilen Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü bu yıl üçüncü kez sahiplerini buldu. Engelliliği kişinin bir eksikliği ya da kusuru olarak gören damgalayıcı yaklaşımın eleştirisi üzerine kurulu engellilik çalışmalarını desteklemek amacıyla verilen ödülün bu yılki sahipleri, yükseköğretime devam eden görme engelli öğrencilere yönelik öğretimsel uyarlamalar üzerine tez yazan Ahmet Nedim Gündoğar ve sağır yetişkinlerin kimlik insaşı hakkında çalışan Furkan Erdoğdu oldu.

oğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul ortaklığında, Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü desteğiyle 2018 yılından beri düzenlenen Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödül Töreni bu yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde online olarak gerçekleştirildi. Tören boyunca eş zamanlı işaret dili tercümesi de yapıldı.

“Korunması gereken engelli kişiler değil, onların hak ve özgürlükleri”

Boğaziçi Üniversitesi engellilik çalışmalarını ödüllendiriyor

2018 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul tarafından, Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü desteğiyle verilen Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü için bu yıl da başvuruları bekliyor. Sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden engellilik alanında insan hakları yaklaşımını temel alan lisansüstü tezler, bilim kurulu tarafından değerlendirilecek ve ödüller 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek. Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü'ne başvuru için son tarih 20 Ekim...

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul tarafından 2018 yılından beri verilmekte olan Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü’ne aday gösterilecek tezlerin başvuru tarihinden en çok iki yıl önce tamamlanmış ve kabul edilmiş bir doktora ya da yüksek lisans tezi olması gerekiyor. Türkçe ya da İngilizce yazılmış olması beklenen tezlerin daha önce hiçbi

Sosyal Politika Forumu, SPA iş birliğiyle çalışmalarını uluslararası boyuta taşıyor

Bu yıl 15. yılını kutlayan Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu, geçtiğimiz günlerde sosyal politika alanının önde gelen kuruluşlarından olan Birleşik Krallık’taki Sosyal Politika Birliği (Social Policy Association) ile uluslararası kurumsal iş birliği yapan kuruluş statüsünü almaya hak kazandı. Bu sayede Sosyal Politika Forumu, Sosyal Politika Birliği ile kurumsal bağı olan Türkiye’deki ilk araştırma merkezi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu UYGAR Merkezi (SPF), Birleşik Krallık merkezli Sosyal Politika Birliği (Social Policy Association) ile iş birliği yapan kuruluş statüsünü alarak Türkiye’deki sosyal politika çalışmalarını uluslararası boyuta taşımaya yönelik önemli bir adım attı. SPF’nin Kurucusu Emeritus Prof. Dr. Ayşe Buğra ile SPF Merkez Müdürü ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr.