Sosyal Politika

‘’Ekonomi, siyaset ve toplumu birlikte düşünmeden sosyal politika mümkün değil’’

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2004 yılında kurulan Sosyal Politika Forumu 15.yılını geri bıraktı. Emeritus Profesör Dr. Ayşe Buğra ve Prof. Dr. Çağlar Keyder’in sosyal politika alanında bir araştırma merkezi kurma düşüncesiyle temelini Boğaziçi Üniversitesi’nde attıkları Sosyal Politika Forumu, Türkiye gibi son derece hızlı değişen bir ülkede, sosyal politika gibi dinamik bir alanda disiplinlerarası araştırmalarıyla öne çıkıyor; gelir eşitsizliği, sosyal adalet, sağlıkta eşitsizlik, engellilik gibi farklı alanlara önemli katkılar sunan yetkin araştırmacılar yetiştiriyor.

010’lardan itibaren ülkemizdeki diğer üniversitelerde de sosyal politikalar alanında araştırma merkezleri kurulmasında tetikleyici etkisi olan Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu son yıllarda önemli atılımlara imza attı. Bunlardan en önemlisi 2019 yılında sosyal politika alanının önde gelen kuruluşlarından olan Birleşik Krallık’taki Sosyal Politika Birliği (Social Policy Association) ile yaptığı uluslararası kurumsal iş birliği oldu.