Siyaset Bilimi

Boğaziçili araştırmacılar Afrika’da yoksullukla mücadele için çalışacak

Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin Ufuk 2020 (Horizon 2020) projeleri şemsiyesi altında Avrupa’dan beş üniversitenin yer aldığı Marie Skłodowska Curie Innovative Training Network (ITN) konsorsiyumuna dahil oldu. Konsorsiyum bünyesinde 2021’de başlayacak proje ile Afrika’da yoksullukla mücadele konusunda çalışmalar sürdürülecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin yer aldığı; ADAPTED kısa adıyla ifade edilen ve ‘’Yoksullukla Mücadele: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmak İçin Yollar’’ (Eradicating Poverty: Pathways Towards Achieving The Sustainable Development Goals) başlığını taşıyan AB projesi kapsamında aralarında Almanya, Hollanda ve Fransa’dan üniversitelerin ortakları arasında bulunduğu bir Doktora Programı başlatılacak.

Ekonomi