Seed Fund

MIT-MISTI Çekirdek Fonu’ndan Boğaziçi Üniversitesi’nin beş projesine destek

Türkiye’nin araştırma altyapısına katkı sağlamak ve yeni projelerin oluşmasında öncü olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle 2016’da oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) Çekirdek Fonu, 2017-2018 akademik döneminde beş projeye destek verecek. MIT-MISTI Çekirdek Fonu’na Türkiye’deki üniversiteler arasından sadece Boğaziçi Üniversitesi dahil edilmiş bulunuyor.

2016 yılında başlayan işbirliği kapsamında Limak Vakfı’nın üç yıl süreyle mali destek vereceği MIT- MISTI Çekirdek Fonu kapsamında aşağıda yer alan beş projenin desteklenmesi kararlaştırıldı:

1-“D4R: Data for Refugees” Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doçent Albert Ali Salah ve MIT’den Prof. Pentland’in ortak projesi

2- “LNS 2017” başlıklı Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nden Prof. Taylan Akdoğan ve MIT'den Prof. Williams'ın ortak projesi