Sağlık

Antibiyotik Direncini Kontrol Altına Almak İçin Yenilikçi Enzim Biyoreaktörleri

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen yüksek verimli ileri arıtma teknolojisi ile biyolojik arıtımdan geçmiş atık sularda rastlanan dezenfektan ve antibiyotik kalıntılarının temizlenmesi ve bunların dolaylı olarak sebep olduğu ve halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direncinin kontrol altına alınması hedefleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Tezel, TÜBİTAK desteği ile yürüttüğü çalışma ile günlük hayatımızda sıkça kullandığımız temizlik ve kişisel bakıp ürünlerinin içeriğinde bulunan kimyasalların çevreye salınımını önlemeyi hedefleyen bir proje sürdürüyor.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nden ‘’Tıbbi Cihaz ve Teknoloji Yönetimi’’ projesine eğitim desteği

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü’nün eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği “Adana Tıbbi Cihaz ve Teknoloji Yönetimi” projesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ‘’Örnek Uygulama’’ olarak gösterildi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.Yekta Ülgen liderliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Enstitüsü’nün uzman hocaları 77 teknik personele ve sağlık çalışanına eğitimler verdi.

Share