organik elektronik

Boğaziçi Üniversitesi’nde su ile bütünleşik elektronik devre üretildi

Mikro Akışkanlar ile Elektronik Devre projesi, dünyada son yıllarda önemli araştırma alanlarından biri haline gelen Organik Elektronik alanında Türkiye’de gerçekleştirilmiş ilk buluşlardan biri olma özelliğini taşıyor. Doç. Dr. Şenol Mutlu ve ekibi tarafından geliştirilen projenin başlıca uygulama sahasını çip-üstü-laboratuvarlar ile uyumlu biyolojik ve kimyasal sensörler oluşturuyor.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Şenol Mutlu ve ekibi TÜBİTAK destekli ‘’Mikro Akışkanlar ile Elektronik Devre’’ başlıklı proje kapsamında geliştirilen aygıtla, üniversitenin laboratuvarında suyu tranzistörün bir malzemesi olarak kullanarak, su ile bütünleşik elektronik devre üretti.