Nurçin Çelik

Akıllı kentler için akıllı sistemler geliştiren ödüllü araştırmacı Boğaziçi’nde

ABD’de kentler için akıllı sistemler geliştiren Boğaziçi Üniversitesi mezunu başarılı bilim insanı Doç. Dr. Nurçin Çelik, ABD’deki çalışmalarına kısa bir ara vererek, araştırmalarına devam etmek ve 2017 Sonbahar döneminde ders vermek üzere, mezun olduğu okuluna döndü.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu iki parlak genç bilim insanı olan Nurçin Çelik ve Sinan Keten, geçtiğimiz yıl Ocak ayında ABD Başkanlığı tarafından araştırma kariyerlerinin erken döneminde bilim insanları ve mühendislere sunulan en yüksek ‘Onur Nişanı’na layık görülmüşlerdi. Uluslararası alanda birçok dergide makaleleri yayımlanan ve çok sayıda ödül alan Çelik'in, dinamik veri güdümlü çok ölçekli simülasyonlar ile kompleks sistemlerin kontrolü üzerine çalışmaları bulunuyor.