newyork

Boğaziçi Üniversitesi’nden ABD’de Ortadoğu Paneli

Boğaziçi Üniversitesi, ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde “Günümüz Ortadoğusu’nu Anlamak” başlıklı bir panel düzenledi. Panel üniversitenin öğretim üyeleri ile ABD’deki mezunlarını ve ABD’deki akademik çevreleri, Columbia Üniversitesi Italian Academy’de bir araya getirdi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Edhem Eldem’in moderatörlüğündeki panelde, London School of Economics’ten Prof. Dr. Fawaz Gerges ile Columbia Üniversitesi’nden Prof. Dr.Rashid Khalidi konuşmacı oldu.

‘’DAEŞ’in hedefi, Sykes-Picot ile çizilen sınırları ortadan kaldırmak’’