NeurotechEU

Boğaziçi Üniversitesi’nin kurucu ortağı olduğu NeurotechEU ile yükseköğretimde yeni bir dönem başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin kurucu ortakları arasında yer aldığı; Avrupa Üniversiteleri İnisiyatifi (European Universities Initiative) çatısı altında desteklenen; diller, sınırlar ve disiplinler üstü bilim köprüsü olmayı hedefleyen NeurotechEU Avrupa Üniversitesi, 16 Aralık 2020’de gerçekleştirilen açılış etkinliğiyle çalışmalarına başladı.

Avrupa üniversitelerinin ve araştırma kurumlarının ABD ve Asya ile rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla kurumsallaşmış işbirliğini esas alan Avrupa Üniversiteleri İnisiyatifi çerçevesinde hayata geçen NeurotechEU ("The European University of Brain and Technology”) açılış etkinliği NeurotechEU Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Çelikel’in moderatörlüğü ve sunumuyla 16 Aralık tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi 300 milyon Euro’luk Avrupa projesinde kurucu ortak

Avrupa Komisyonu’nun yaklaşık 300 milyon Euro bütçeli "Avrupa Üniversiteleri Girişimi” kapsamında desteklenerek hayata geçen “NeurotechEU - European University of Brain and Technologhy” projesinde, Boğaziçi Üniversitesi kurucu ortak olarak yer aldı. Bu girişimle Avrupa'da yükseköğretimin niteliğini ve rekabetçiliğini ileri seviyeye taşıyacak kıta üniversitelerinin kurulması hedefleniyor. Avrupa Birliği Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise, Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan'a bu önemli gelişmeyle ilgili bir tebrik mesajı iletti.

Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Müdürü ve "NeurotechEU" Akademik Lideri Prof. Dr. Can Yücesoy, projeyi hem üniversite, hem de İstanbul için çok büyük bir fırsat olarak değerlendiriyor.