NEURICOO

NeurotechEU'nun üniversite-sanayi iş birliği platformu NEURICOO kuruluyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin kurucu ortağı olduğu prestijli bir Avrupa Üniversitesi olan NeurotechEU, konsorsiyum çapındaki işleyişi kurumsallaştırmayı ve araştırmadan ticarileşmeye yapılacak iş birliklerini hızlandıracak bir yol haritası elde etmeyi hedefleyen NEURICOO adlı bir yapı kuruyor. Bu yeni yapı kapsamında Boğaziçi Üniversitesi liderliğinde tüm ortak üniversitelere ve asosiye üyelere gönderilmiş bir anket hazırlandı. Bilim insanları ve firmalar için hazırlanan anketten elde edilen bilgilerle araştırmacıların 8 neurochallenge altında yaptıkları çalışmalarda kullandıkları araştırma teknolojilerine göre NEURICOO için bir veri tabanı oluşturulacak.

Boğaziçi’nin kurucu ortağı olduğu prestijli bir Avrupa Üniversitesi olan NeurotechEU; eğitim, araştırma, teknolojik ve toplumsal inovasyon için konsorsiyum ve Avrupa çapında kapsamlı, uzun vadeli ve kurumsallaşmış bir iş birliği elde edilmesini hedefliyor. NEURICOO adlı yeni yapıyla birlikte iş birliklerini etkileştirmek ve hızlandırmak amaçlanıyor.