Necati Aras

Boğaziçi’nden perakende sektörüne hayat kurtaran algoritma çözümleri

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Aras’ın liderliğinde hazırlanan projeyle perakende sektöründe karşılaşılan problemlerinin önüne geçiliyor. Migros için üretilen algoritmalarla firmanın mağazalarında satılan ürünlerin depolandığı dağıtım merkezlerindeki süreçlerin en verimli şekilde işlemesi sağlanırken, endüstri mühendisliği alanında sıkça karşılaşılan sorunlara dair de yeni çözümler üretiliyor.

Veri madenciliği, yöneylem araştırması ve üretim/hizmet sektörlerinde ortaya çıkan optimizasyon problemlerinin çözülmesi gibi alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Aras, Migros Ticaret A.Ş.’nde gerçekleştirilmiş proje hakkında bilgi vererek güncel çalışmalarını paylaştı.