Mülteciler

''Toplumsal kaynaşma, ortak kimlikler ve aidiyetlikler üzerinden sağlanamaz''

Araştırmacı Hasret Saygı, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü bünyesinde tamamladığı ‘’Türkiye’nin Bir Şehrinde Yerel ve Mülteci Kadınlar Arasındaki Günlük Etkileşim: Kimliklerin Müzakeresi ve İnşası" başlıklı doktora tezinde Kırşehirli yerel kadınların ve Iraklı Türkmen kadınların dil, din ve kadınlıkla ilintili konular üzerinde üzerinde ortaklaştıkları ve ayrıştıkları noktaları inceledi.

Araştırmacı Hasret Saygı, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü bünyesinde tamamladığı ‘’Türkiye’nin Bir Şehrinde Yerel ve Mülteci Kadınlar Arasındaki Günlük Etkileşim: Kimliklerin Müzakeresi ve İnşası" başlıklı doktora tezinde Kırşehirli yerel kadınların ve Iraklı Türkmenlerin bir araya geldiği ev buluşmalarındaki sohbetleri merkeze alıyor.

Share

Boğaziçi Üniversitesi, TÜBİTAK ve Türk Telekom mülteciler için el ele verdi

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’deki 3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteci için daha iyi yaşam koşulları oluşturmayı amaçlayan “Data for Refugees Challenge” adlı insani yardım çalışmasını TÜBİTAK ve Türk Telekom ile birlikte yürütüyor.

Data For Refugees Büyük Veri Yarışması’nın Bilimsel Komitesi’nin başkanı Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr.

Share