Mühendislik

TÜBİTAK’tan Boğaziçi Üniversitesi’ne iki ödül

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2018 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik ve Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan ödüle layık görüldü.

Mühendislik Bilimleri alanında verilen Bilim Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik’in oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem ve Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Erdik,  “Deprem Mühendisliği alanında deprem riski konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Mühendislik eğitiminde uluslararası standartlar Boğaziçi’nde

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin tüm bölümleri ABET Akreditasyonu aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını değerlendiren sivil toplum kuruluşu ABET ("Accreditation Board for Engineering and Technology) tarafından verilen akreditasyonu aldı.

İlk kez 1998 yılında tüm programlarıyla ABET Akreditasyonu’na değer görülen Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin tüm programlarını kapsayan ve bu yıl itibariyle almış olduğu ABET Akreditasyonu, 2016’dan başlayarak altı yıl süreyle geçerli olacak.