mit

Boğaziçi’nden kuantum bilgisayarın temelleri için adım…

Yrd. Doç. Dr. İlke Ercan’ın projesi, Boğaziçi-MIT MISTI Çekirdek Fonu’na kabul edildi

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlke Ercan, lisans eğitimini ODTÜ’de tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ABD’de sürdürdü. 2014 yılında doktorasını Massachusetts Üniversitesi’nden alan ve 2015 yılı sonbaharından bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan İlke Ercan, Fizik ile Elektrik –Elektronik alanlarını buluşturan çok disiplinli araştırma projeleri yürütüyor.

Boğaziçi Üniversitesi, Dünyanın En İyi Teknik Üniversitesi MIT ile Çekirdekten Proje Geliştirecek

1863’de Robert Kolej olarak kurulan, 153 yıllık köklü tarihi ve eğitim ve araştırma performansı ile dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yerini almış olan Boğaziçi Üniversitesi, 1861’de kurulan, teknoloji ve mühendislik alanında ‘’Dünyanın en iyi teknik üniversitesi’’ olarak tanınan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT) ile ‘’Çekirdek Fonlar’’ başlığı altında akademik ortaklık imzaladı.

Boğaziçi Üniversitesi ve MIT, Science and Technology Initatives (MISTI) programı kapsamında kurulan MISTI-Boğaziçi fonu ile iki kurumun araştırmacıları arasında işbirliği kurulmasını ve her yıl en az üç projenin finanse edilmesini öngörüyor.