LİGO

Kütleçekimsel dalgalar ilk kez gözlemlendi, bilim şimdi diğer kanıtların peşine düşecek

Prof. Dr. Metin Arık: “LİGO Deneyi Newton ve Einstein teorilerini gözlemledi. Bunların, teorik olarak uzay, zaman eğriliğinin Quantum Teorisi ile doğru ilişkilendirilmesi, deneysel olarak graviton parçacıklarının bulunması lazım. Önümüzde yüzlerce senelik bir süreç var. Ancak kara deliğin varlığı kanıtlandı”

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü Fizik Kurulu, bilim dünyasında heyecanla karşılanan kütleçekimsel dalgaların keşfi konusunu “Genel Çekim Dalgalarının Keşfi'' başlıklı popüler bilim etkinliği ile tartışmaya açtı. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Arık, Prof. Dr. Naci İnci, Doç. Dr. İbrahim Semiz’in sunum yaptığı etkinlikte bilim açısından LİGO’nun kanıtının önemi vurgulandı. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr.