Levent Akın

Boğaziçi Üniversitesi, Çin’de düzenlenen Uluslararası Robocup Yarışması’na katıldı

Türkiye’nin ilk çoklu robot sistemini geliştiren, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Levent Akın liderliğindeki ekip, Temmuz ayında Çin’de düzenlenen 19.Uluslararası Robocup Yarışması’na robotlardan oluşan futbol takımıyla katılarak çeyrek final derecesiyle Türkiye’ye döndü. Boğaziçi Üniversitesi bu başarıyla Robocup 2016'ya ön eleme olmadan katılma hakkı elde etti.

Prof. Dr. H. Levent Akın liderliğinde, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Okan Aşık (Takım Kaptanı), Binnur Görer, Metehan Doyran, Berna Erden, Yasemin Usta ve Bahar İrfan’dan oluşan Boğaziçi Üniversitesi ekibi, 12 değişik kategoride yarışmanın yapıldığı etkinliğe beş robottan oluşan futbol takımı ile katıldı.