Kuveyt'in Mühendis Kızları

Boğaziçi Üniversitesi’nden Kuveytli kadın mühendislere eğitim desteği

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), Limak Vakfı ve Kuveyt Üniversitesi ortaklığında 2017’de başlatılan “Kuveyt’in Mühendis Kızları” (Kuwait’s Engineer Girls) programı Kuveyt’in kalifiye işgücüne katılacak genç kadınların mühendislik ve yönetim becerilerini geliştiriyor. Programın eğitim koordinatörü olan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, inşaat sektörünün farklı alanlara yönelmeye izin veren ve şantiyeyle sınırlı olmayan bir alan olması bakımından, sanıldığı gibi, erkek egemen bir sektör olmadığını belirtiyor.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, Kuveyt’te inşaatı devam eden uluslararası havalimanında çalışacak mühendislerin eğitiminde görev alıyor. Limak Holding tarafından yapımına devam edilen ve Türkiye sınırları dışında tek kalemde alınmış en büyük proje olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası projesi çok sayıda sosyal sorumluluk projesini de içeriyor.