küresel iklim değişikliği

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi küresel iklim değişikliğine karşı uyardı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi “İcadiye Tepesi’nde İlk Rasat Etkinliği”nde küresel iklim değişikliğinin yeryüzünde her 4 kişiden 1’ini olumsuz etkilediği, Türkiye’nin de bu durumdan etkilendiği belirtildi. Toplantıda uzmanlar, enerji tüketimi ve iklim değişikliğine dur deme noktasında bilincin artması ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün, 150. yıl etkinlikleri kapsamında 17 Temmuz Salı günü düzenlediği “İcadiye Tepesi’nde İlk Rasat” adlı etkinlikte uzmanlar iklim değişikliği konusunda uyarılarda bulundu.