korku

Korkunun hafızası nasıl çalışır?

Hepimizin hayatı boyunca farklı korkuları olmuştur. Küçük yaşlarda en çok korktuğumuz şeyler köpekler ya da böcekler olurken büyüdükçe bu korkuların yerini anksiyete, depresyon gibi sorunlara da neden olabilen farklı korkular alır. Peki beynimizde bu korkular nasıl oluşur, korku öğrenilebilir mi ya da korkunun tamamen silinmesi mümkün mü? Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü altında faaliyetlerini sürdüren Davranışsal Nörobilim Laboratuvarı, Dr. Öğr. Üyesi Güneş Ünal liderliğinde bu sorulara yanıt arıyor...

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Güneş Ünal, Rutgers Üniversitesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde sürdürdü. Nörobilim alanında uzmanlaşan Ünal’a, Davranışsal Nörobilim Laboratuvarı’nda yürüttükleri çalışmaları, bu çalışmaların korku hafızasını anlamamızda ve korkularımızdan kurtulmamızda neler değiştirebileceğini sorduk.

Davranışsal Nörobilim Laboratuvarı ne zaman kuruldu, kimlerden oluşuyor, burada nasıl çalışmalar yapılıyor? Bize genel bilgileri verebilir misiniz?

Share