kırmızı kar

Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu: “Alpler'deki karın rengini kırmızıya dönüştüren alglerin sayısı iklim değişikliğiyle artıyor”

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu, Alpler’de karın rengini kırmızıya dönüştüren alglerle ilgili Anadolu Ajansı’nın (AA) sorularını yanıtladı. Renk değişiminin iklim değişikliğiyle birlikte daha da arttığını belirten bilim insanı, "Fransız Alpleri'nde karın renginin kırmızıya dönmesi, kar yosunu da denilen alg türlerinin renk değiştirmesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi ve İstanbul Mikroyosun Biyoteknolojileri AR-GE Birimi Direktörü Berat Haznedaroğlu, Fransız Alpleri'ndeki kar tabakasının renginin kırmızıya dönmesinin "kar yosunu" da denilen alg türlerinin renk değiştirmesinden kaynaklandığını belirterek, iklim değişikliğinin kar yosunlarının sayılarının artmasına ve bu tür olayların giderek daha geniş bir alanda görülmesine neden olabileceğini söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi
Share